BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors

28 maj 2018 | 08:45

"Solo: A Star Wars Story" går sämre än väntat på bio

Det medger till och med regissören Ron Howard.
Nya Star Wars-filmen om Han Solo flyger in som helgens självklara etta på biotoppen. Men trots det är biljettförsäljningen inte lika stark som Disney och Lucasfilm nog hade hoppats på.

BoxOfficeMojo skriver att filmen drog in 83 miljoner dollar i USA över helgen, medan förväntningarna låg på strax över 100 miljoner.

De internationella intäkterna hittills hamnar på 63 miljoner dollar, och totalt har "Solo: A Star Wars Story" tjänat in 148 miljoner sedan premiären förra veckan. Den dyraste Star Wars-filmen levererar alltså filmseriens sämsta resultat hittills.

Inte ens regissören Ron Howard har undgått flopp-rubrikerna, men han hoppas att det inte avskräcker fansen från ett biobesök:
 
 
"Vi nådde inte förväntningarna men det är mitt personbästa" skriver han på Twitter och uppmanar alla att följa hashtaggen och läsa publikens kommentarer om filmen.

Ron Howards bästa premiärhelg hittills var när "Da Vinci-koden" drog in 77 miljoner på amerikanska biodukar år 2006, så han har trots allt anledning att fira.
 
 
Vad är det då som gör att "Solo" inte flyger lika högt som väntat? De senaste Star Wars-filmerna har alla släppts i december, under en period där inte lika många storfilmer slåss om publiken. Beslutet att släppa filmen i maj gör också att vi rätt nyligen såg "The Last Jedi", och många kan känna sig lite mätta på Star Wars just nu. En hel del fans har dessutom varit skeptiska på förhand till en film om en ung Han Solo.
 
Som jag skrev i min recension är filmen ändå värd en titt, för den nostalgiska Star Wars-känslan och en riktigt bra Alden Ehrenreich i huvudrollen.
 
 
Vad tyckte ni om filmen, är det värt ett biobesök?
| 28 maj 2018 08:45 |