Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2018 | 12:00

Premiär för den dyraste Star Wars-filmen hittills

Kostnaderna sköt i höjden när 70 procent av ”Solo: A Star Wars Story” fick spelas in på nytt.
Att byta ut komedi-regissörerna Chris Miller och Phil Lord mot veteranen Ron Howard blev en dyr affär för Lucasfilm. Stora delar av filmen fick göras om, enligt Variety, vilket spräckte filmens budget. Bioaktuella ”Solo: A Star Wars Story” är nu till 70 procent Ron Howards film, även om han står med som ensam regissör.
 
Howard berättar för MovieZine att duon Miller och Lord hade gjort ett bra jobb i förproduktionen, och att han behöll många av deras idéer.

– Jag älskade mycket av det som redan var gjort i produktionen, vi valde att behålla mycket, men några saker var jag tvungen att göra om. Sen handlade det mycket om att jobba scen för scen när man kommer in så här sent. Jag fick gå mycket mer på instinkt än jag någonsin gjort, det fanns inte tid att bli överväldigad.

”Solo: A Star Wars Story” kostade mer än 250 miljoner dollar att producera, vilket gör den till den dyraste i sin franchise. ”Star Wars: The Force Awakens” kostade 245 miljoner, medan ”The Last Jedi” och ”Rogue One” landade någonstans mellan 200-220 miljoner.

Originalfilmen ”Stjärnornas krig” från 1977 spelades in för kaffepengar i jämförelse; 11 miljoner dollar, eller 45 miljoner räknat i dagens värde.
| 23 maj 2018 12:00 |