Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 november 2021 | 12:00

Sofia Boutella gör huvudrollen i Zack Snyders "Rebel Moon"

Storfilmen kan bli början på Netflix egna "Star Wars"-franchise.
Zack Snyder har hittat huvudrollen till sin kommande Netflix-film "Rebel Moon". Deadline skriver att Sofia Boutella imponerade på honom efter flera månaders jakt på den rätta skådespelerskan.

Storfilmen - som onekligen kommer att jämföras med "Stjärnornas krig"-franchisen - utspelar sig i en fridfull koloni i galaxens utkant, som hotas av en tyrannisk ledare och hans armé. En ung kvinna med ett mystiskt förflutet ger sig iväg för att samla ihop krigare som kan hjälpa till att försvara planeten.

- Jag växte upp som ett stort fan av Akira Kurosawa och "Stjärnornas krig". Det här är min kärlek till sci-fi och stora äventyr. Förhoppningen är också att det ska bli en enorm franchise med ett universum som går att expandera, har Snyder tidigare sagt om "Rebel Moon".
 
 
Snyder gjorde senast Netflix mycket nöjda med zombierullen "Army of The Dead"; också den på väg att växa sig till en franchise. Förra veckan kom spinoffen "Army of Thieves" och nu planeras även uppföljaren "Planet of the Dead".

Sofia Boutella slog igenom med en tuff roll i actionfilmen "Kingsman: The Secret Service", och spelade även urgammalt monster i "The Mummy". Du kan också ha sett henne i "Star Trek Beyond" eller "Atomic Blonde". Vi rekommenderar dessutom att leta upp Gaspar Noés drömska dansthriller "Climax" för den som vill se Boutella i en annorlunda indie-roll.
 
Just nu är Boutella aktuell i actionthrillern "Prisoners of the Ghostland" med Nicolas Cage.
| 3 november 2021 12:00 |