Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 juli 2021 | 08:35

Nästa "Star Wars"? Zack Snyder planerar en episk rymdfilm

Inspirerat av Akira Kurosawa, George Lucas och barndomens äventyrsfilmer.
Zack Snyders senaste film "Army of the Dead" lär ju ha blivit en hyfsad stor succé på Netflix (även om de inte släpper några exakta tittarsiffror). Vi är därför inte förvånade att streamingtjänsten står redo med den stora pengasäcken för att bekosta även hans nästa film, som beskrivs som "en episk science fiction-fantasy".

Hollywood Reporter är först med att berätta om "Rebel Moon":

Handlingen börjar när en fridfull koloni i galaxens utkanter hotas av tyrannen Balisarius och hans armé. Det desperata folket skickar ut en ung kvinna med ett mystiskt förflutet för att samla ihop krigare från grannplaneter som kan hjälpa till i deras kamp.

Låter det inte rätt likt en Star Wars-film à la Snyder? Det är nog också meningen. Filmskaparen berättar att filmen inspireras av barndomens storfilmer:

- Jag växte upp som ett stort fan av Akira Kurosawa och "Stjärnornas krig". Det här är min kärlek till sci-fi och stora äventyr. Förhoppningen är också att det ska bli en enorm franchise med ett universum som går att expandera, säger Snyder.

Idén har han burit på i över tio år, och Zack Snyder har redan spenderat de senaste 2-3 åren med att skissa och designa den massiva värld som krävs för filmen. Lyckas han bli nye George Lucas med sina ambitiösa planer, så kan det bli just den boost som Netflix behöver för att överleva streamingkriget.

Planen är att spela in "Rebel Moon" tidigt 2022.

Vad tycker ni om Snyder som filmskapare? Kommentera nedan.
| 7 juli 2021 08:35 |