Film

Skribent

MovieZine

28 oktober 2021 | 08:00

Uppföljaren till ”Army of the Dead” har fått en titel

Zack Snyders zombiehistoria fortsätter i ”Planet of the Dead”.
När Zack Snyder släppte sin zombierulle ”Army of the Dead” på Netflix i våras var det bara början på en större film-franchise. Redan i helgen släpps prequeln ”Army of Thieves”, och nu avslöjas titeln på nästa film: ”Planet of the Dead”, som tar vid efter händelserna i ”Army of the Dead”.

I en intervju med Total Film berättar Snyder hur bakgrundshistorien som utforskas i prequelfilmen - om mytomspunna kassaskåp - kommer bli viktig framöver, liksom skurken Bly Tanaka som hänger med som en röd tråd. Och som fans redan har gissat är tidsloopar en grej i detta universum.

- Jag är ett stort fan av den underliggande mytologin. Man kan ha så mycket kul med tidsloopar. Jag längtar tills jag får göra min uppföljare till ”Army of the Dead”, så vi kan se hur allt hänger samman, säger Snyder.

Han förklarar också att man inte behöver ha sett ”Army of the Dead” för att hoppa på ”Army of Thieves” när den kommer ut imorgon fredag:

- Det finns säkert några hundra miljoner Netflix-tittare som inte såg ”Army of the Dead”, som kommer se ”Army of Thieves” och tycka den var cool. För dem blir ”Army of the Dead” en helt annan upplevelse, som en uppföljare om Dieter. De kommer se den ur ett annat perspektiv.
 
 
Det är inte känt när "Planet of the Dead" får sin premiär.
| 28 oktober 2021 08:00 |