Film

Skribent

Alexander Dunerfors

23 september 2012 | 18:01

Snubbe såg "Lincoln", gillade den inte

Steven Spielbergs nya storfilm föll inte testpubliken i smaken.

Den emotsedda biografin om Amerikas 16:e president, "Lincoln", har just testvisats för biobesökare i New Jersey. De första åsikterna avfärdar Steven Spielbergs drama som "rätt tråkig":

- Det största problemet jag hade med filmen är att den är trist. Med fokus på att försöka få ett slut på slavhandeln och inbördeskriget kunde man hoppats på en mer spännande film av Spielberg. Så mycket av filmen består av samtal i små, rökiga rum att det känns klaustrofobiskt. Att visa krigets fasor hade jämnat ut storyn, nu handlade det bara om politikerna, säger en biobesökare.

WorstPreviews som pratat med tittaren förklarar att det inte rör sig om en filmkritiker - och understryker att det här är anledningen till att Spielberg helst inte visar sina filmer för en testpublik: han anser att ett fåtal tittare inte kan avgöra om en film är bra eller dålig. Men betyder det ändå att vi bör hålla nere våra förväntningar?

Skådespelarna får dock som väntat mest positiva ord:

- Daniel Day-Lewis är fantastisk, Tommy Lee Jones och Hal Holbrooks likaså. Sally Field kändes felcastad. Joseph Gordon-Levitt var okej som Lincolns äldste son, men tillförde egentligen inget.

"Lincoln" får svensk biopremiär den 25 januari och vi lär höra fler och proffsigare åsikter om filmen innan dess.

| 23 september 2012 18:01 |