Film

Skribent

Anders Eklöf

27 mars 2021 | 11:13

"Sniper Elite"-spelen blir film av "Rampage"-regissören

Filmens producenter beskriver den som en blandning av Sherlock Holmes och "Bourne Identity".
Det känns som att det utannonseras ett film- eller tv-projekt baserat på spel minst en gång i veckan numera.
 
Det senaste är att "Rampage"- och "San Andreas"-regissören Brad Peyton ska göra en karaktärsdriven actionthriller baserad på "Sniper Elite", skriver sajten Geektyrant
 
Berättelsen handar om prickskytten Karl Fairburne, som deltar i en katt- och råtta-lek genom Londons gator under andra världskriget när han försöker rädda den brittiska premiärministern Winston Churchill från en nazistisk mördare. 
 
De fortsätter och säger att berättelsen "gifter smart, snygg action med starka karaktärer och otroliga vridna situationer. När bomber regnar ner på den brittiska huvudstaden måste Fairburne göra ett val mellan krigets öde och konfrontera hans djupaste hemlighet". 
 
 
Spelens producent Jason Kingsley, som även är med och producerar filmen, säger:
 
– Vi ville vrida och justera tittarnas förväntningar på vad de skulle få från en film som den här. Det är ett riktigt övertygande manus, och fantastiska insatser kommer att behövas från de bästa skådespelarna vi kan få tag på. Det är ett riktigt, riktigt drama, som bara råkar inspireras av vårt dataspel.
 
 
De beskriver filmen som en blandning av Sherlock Holmes och "Bourne Identity".
 
Det senaste spelet i serien, "Sniper Elite 4", släpptes förra året och har fått relativt höga betyg.  Det utspelar sig i Italien 1943, där du får ta dig an rollen som prickskytten Karl Fairburne.
 
Har du spelat "Sniper Elite"? 
| 27 mars 2021 11:13 |