RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

28 april 2015 | 22:00

Slutet för ”X-Men”-filmerna?

Snart kan det vara dags att ta farväl av mutanterna.
Det kan vara slutet på en era. Bryan Singers vision för X-Mens universum har två filmer kvar: ”X-Men: Apocalypse” och ”Wolverine 3”, sedan är det över.

Detta rykte kommer från filmjournalisten Umberto Gonzalez på Instagram, vilka källorna är avslöjas inte, så… ni vet, en nypa salt och allt det där.

Samtidigt låter det inte osannolikt. Efter nämnda filmer har vi sett två ”X-Men”-trilogier och en ”Wolverine”-trilogi, totalt nio filmer. För övrigt är det redan klart att Hugh Jackman snart spelar Wolverine för sista gången, och att Jennifer Lawrence - och säkert fler prequel-skådisar med henne - har ”Apocalypse” som sista film på sina kontrakt. 

Det vore ett bra ställe att avrunda på, Fox har trots allt lyckats hålla liv i den här superhjälteserien sedan år 2000. Ja, tills det blir dags för en reboot om några år. Ett alternativ är förstås att fortsätta serien med några av de yngre mutanterna, men Bryan Singer förväntas iallafall lämna över det kreativa ansvaret till någon annan.

Just nu pågår inspelningen av Singers ”X-Men: Apocalypse” som får biopremiär 27 maj 2016. Därefter regisserar James Mangold en tredje Wolverine-film, planerad till 2 mars 2017.

Vad tror ni, har X-Men-filmerna gjort sitt? Eller finns det mer historier som vi ännu inte har fått se? Kommentera nedan.
| 28 april 2015 22:00 |