Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 maj 2015 | 11:00

"Skyfall"-stationen blir bio

Nu kan du se biofilm där tåget kraschade in på perrongen i senaste Bond-rullen.
Det är organisationen "Underground Film Club" som ordnat så att diverse filmer kommer visas på Charing Cross Station mitt i London. Tunnelbanestationen har varit ur bruk sedan år 1999 men har sedan dess medverkat i en rad filmer, exempelvis "Paddington" och mest noterbart tidigare nämnda "Skyfall", där Javier Bardems karaktär som genom ett under lyckades iscensätta en flykt med hjälp av ett vältajmat kraschande pendeltåg.

Många gamla klassiker kommer visas, som "Casablanca", "Frukost på Tiffanys", "En amerikansk varulv i London" och "Blade Runner". Drygt 100 biljetter släpps till varje film, och eventet kommer gå av stapeln den 28:e till 30:e maj.

Förutom själva filmerna kommer det finnas en del annat på plats. Popcornförsäljning, street food-stånd och faktiskt till och med en bar kommer slås upp i de gamla tunnlarna.

En av medgrundarna till "Underground Film Club"; Gary Cottle Jr. uttalar sig såhär om saken:

- Det är väldigt sällan som London Underground (motsvarigheten till SL) tillåter den här typen av tillträde så de här visningarna är verkligen en chans man bara får en gång i livet.


Vad tror ni? Något för SL att ta efter?
| 6 maj 2015 11:00 |