Serie

Skribent

MovieZine

9 december 2015 | 13:00

Skaparen till ”How To Get Away With Murder” gör avtal med ABC Studios

Skaparen till den populära tv-serien kommer finnas kvar hos produktionsbolaget.
Amerikanske Peter Nowalk, skaparen till den omtalade TV-serien med bland annat Viola Davis i spetsen, skriver nu ett avtal med ABC Studios som kommer sträcka sig över tre år. Avtalet innebär att han, förutom att fortsätta med ”How To Get Away With Murder”, kommer att skapa och utveckla nya projekt för det amerikanska TV-produktionsbolaget. 

Deadline rapporterade först kring avtalet mellan Nowalk och ABC Studios, och det kommer inte som någon överraskning då serien är en av produktionsbolagets mest populära serier. Nowalk har även skrivit för "Grey's Anatomy", vars series skapare Shonda Rhimes även är med och producerar Nowalks serie. 

”How To Get Away With Murder” handlar om en grupp ambitiösa juridikstuderande som tillsammans med den karismatiske professorn Annalise Keating dras in i en invecklad mordhistoria vilket rör till tillvaron på många sätt, och allt de har lärt sig ställs på prov. Förutom Viola Davis kan skådespelare såsom Matt McGorry (”Orange is the New Black”), Billy Brown (”Dexter”, ”Sons of Anarchy”) samt Alfred Enoch (”Harry Potter”-filmerna) ses. 

Under Emmygalan 2015 blev Davis för övrigt historisk som den första svarta kvinnan att vinna en Emmy för Bästa kvinnliga huvudroll i en dramaserie för hennes roll som Annalise i ”How To Get Away With Murder”

Vill ni se mer från Nowalk? Vad tycker ni om ”How To Get Away With Murder”? Dela dina tankar nedan!

Rebecca Rosen
| 9 december 2015 13:00 |