Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 juli 2021 | 22:40

Skådespelarna till "Let The Right One In"-serien är klara

Beskrivningen av den nya karaktären Peter avslöjar även att Showtimes nya tv-serie har valt att gå en annorlunda väg med John Ajvide Lindqvists berättelse.
Vi har tidigare rapporterat om att Demián Bichir kommer att spela pappan Mark i Showtimes adaption av "Låt den rätte komma in". Nu avslöjar Variety vilka skådespelare som kommer att få axla de andra rollerna i serien. 
 
Madison Taylor Baez kommer att spela Marks dotter, Eleanor. Det är hon som har blivit biten av en mystisk varelse och därefter fått vampyrliknande krafter och en osläckbar törst efter blod.
 
Baez, Kevin Carroll och Ian Foreman. 
 
Showtime har tidigare delat med sig av följande beskrivning av sin adaption av John Ajvide Lindqvists bok:
 
"För tio år sedan så förändrades Mark Kanes dotter Eleanor - hon förlorade en del av sin mänsklighet och fick istället en osläckbar törst efter blod. Sedan dess har de befunnit sig på flykt och utfört skamliga handlingar för att hålla sig vid liv, men Mark har aldrig givit upp hoppet om att bota sin dotter. Efter att en topp i mordstatistiken leder dem till Chicago så hittar Mark sin första ledtråd på tio år i jakten efter ett botemedel..."
 
Utöver Baez och Bichir så har även skådespelarna Kevin Carroll, Ian Foreman, Anika Noni Rose, Grace Gummer, Larry Pine och Jacob Buster anslutit till serien. Den sistnämnde av dessa kommer att spela karaktären Peter, som beskrivs som en fin och rolig kille som råkar lida av samma "åkomma" som Eleanor. Vilket kommer få Mark att vilja använda honom som någon att testa ett potentiellt botemedel på, innan han vågar ge det till sin dotter. 
 
Jacob Buster.
 
Den nya adaptionen kommer med andra ord att ändra om ganska mycket från boken, vilket väl ändå får anses vara välkommet med tanke på att vi redan fått två långfilmsadaptioner av Ajvide Lindqvists berättelse. Tv-seriens skapare har däremot lovat att den nya berättelsen kommer att hylla originalet också:
 
- Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och vår helt egna berättelse, förklarar showrunner Andrew Hinderaker.
 
Det är i nuläget oklart exakt när vi kan förvänta oss att få se en färdig version av den nya serien. Här i Sverige lär "Let The Right One In" mest sannolikt landa hos Paramount+, som sedan lanseringen här kommer att få alla Showtimes nya originalserier till sin streamingtjänst.
 

Läs också: HBO arbetar på en reboot av vampyrserien "True Blood"

 
Tycker du att det är bra att man försöker skapa en helt egen version av "Let The Right One In", eller borde man ha hållit sig mer till originalversionen? Kommentera gärna nedan!
| 6 juli 2021 22:40 |