Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 februari 2021 | 18:00

"Låt den rätte komma in" verkar bli tv-serie hos Showtime

John Ajvide Lindqvists hyllade fantasybok "Låt den rätte komma in" verkar vara klara för inspelning av ett pilotavsnitt hos Showtime.
Showtime sägs precis har lagt en beställning på ett pilotavsnitt av en kommande tv-serie baserad på författaren John Ajvide Lindqvists bok "Låt den rätte komma in". Tomas Alfredson adapterade boken, tillsammans med författaren, till en omtyckt långfilm redan 2008 som fick en amerikansk remake ("Let Me In") 2010.
 
Redan 2015 rapporterade vi om att det planerades en tv-adaption av boken, som sedan hoppat runt hos olika amerikanska distributörer men som slutligen lades på is av TNT några år senare. Nu verkar det däremot som att Showtime är sugna på att återuppliva projektet under titeln "Let the Right One In", som beskriver sitt projekt såhär:
 
"För tio år sedan så förändrades Mark Kanes dotter Eleanor - hon förlorade en del av sin mänsklighet och fick istället en osläckbar törst efter blod. Sedan dess har de befunnit sig på flykt och utfört skamliga handlingar för att hålla sig vid liv, men Mark har aldrig givit upp hoppet om att bota sin dotter. Efter att en topp i mordstatistiken leder dem till Chicago så hittar Mark sin första ledtråd på tio år i jakten efter ett botemedel..."
 
Andrew Hinderaker ("Penny Dreadful", "Away") ska vara klar som pilotavsnittets manusförfattare. Ingen skådespelare är klar för projektet ännu, men man ska visst ha haft skådespelare som Michael Peña, Christoph Waltz och Mark Ruffalo i åtanke för huvudrollen som Mark. Här nedan kan du ta del av trailern inför Alfredsons filmadaption.
 
 
Vi kommer givetvis hålla extra koll på det här projektet och uppdatera med mer information så snart Showtime själva delar med sig av nyheten officiellt. Om serien går vidare till produktion av en full säsong så lär vi förhoppningsvis kunna ta del av den hos Paramount+, som lanseras här i Sverige under mars och kommer inkludera nya tv-serier från Showtime och CBS All Access.
 

Läs också: Paramount+ till Sverige i vår

 
Är du sugen på en tv-adaption av "Låt den rätte komma in"? Kommentera gärna nedan!
| 16 februari 2021 18:00 |