Serie

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2021 | 09:15

Demian Bichir tar huvudrollen i "Let The Right One In"

En ny tv-serie baserad på John Ajvide Lindqvists skräckroman "Låt den rätte komma in" planeras.
Skådespelaren Demián Bichir har fått huvudrollen i pilotavsnittet för "Let The Right One In", som med lite tur kan få beställning på en hel säsong.

Som MovieZine skrev redan i februari planerar Showtime en amerikansk serie baserad på John Ajvide Lindqvists vampyrhistoria. Den har tidigare filmats av Tomas Alfredson år 2008, och fick en amerikansk remake i Matt Reeves "Let Me In" 2010. TV-planerna har diskuterats i flera år, vi hoppas att Showtime ror detta i hamn den här gången.

Bichir är välkänd för skräckfans efter att ha medverkat i "Alien: Covenant", "The Nun" och "The Grudge". Han har även dykt upp i "The Hateful Eight", och syns närmast i "Godzilla vs Kong".
 
 
Handlingen i "Låt den rätte komma in", för den som missat 2000-talets stora svenska skräckfilm, kretsar kring en far och hans tolvåriga dotter som är vampyr. Hon lever ett avskilt liv där pappan gör sitt bästa för att skaffa fram det blod hon behöver för att överleva.

- "Let The Right One In" är ett spännande drama med höga insatser, och ställer frågan: Hur långt skulle du gå för att skydda ditt barn från monstren där ute - skulle du riskera att själv bli ett monster?, kommenterar Showtime-chefen Amy Israel.

- Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och vår helt egna berättelse, säger showrunner Andrew Hinderaker till Comingsoon.
 
| 16 mars 2021 09:15 |