Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 december 2020 | 22:55

HBO arbetar på en reboot av vampyrserien "True Blood"

Tyvärr verkar det däremot inte som att någon av skådespelarna från originalserien kommer att dyka upp i rebooten.
Variety rapporterar att HBO har börjat att arbeta på en reboot av sin populära vampyrserie "True Blood", som skapades av den Oscarsvinnande manusförfattaren Alan Ball ("American Beauty", "Six Feet Under") och fick sju säsonger hos HBO mellan 2008 och 2014.
 
Den nya serien är däremot fortfarande enbart under utveckling och har alltså inte fått någon officiell beställning på en full säsong ännu. Roberto Aguirre-Sacasa ("Riverdale") och Jami O'Brien ("NOS4A2") håller på att skriva seriens manus och båda kommer även att producera serien tillsammans med originalseriens skapare. 
 
Originalserien baserades i sin tur på Charlaine Harris fantasyböcker "The Southern Vampire Mysteries", som handlade om servitrisen Sookie Stackhouse som kan läsa folks tankar - samt vampyrerna Bill Compton och Eric Northman, som båda dras till Sookie av någon anledning. Serien börjar med att vampyrerna avslöjar sin egen existens, då man lyckats få fram ett slags konstgjort blod ("True Blood") som gör att man inte längre behöver dricka det direkt från den "naturliga" källan. Istället önskar man leva sida vid sida och få alla rättigheter som vanliga människor har.
 
Det gick givetvis inte riktigt som planerat. Vi fick under säsongernas gång även lära känna ett helt gäng andra övernaturliga varelser, innan serien började spåra ut en aning under de sista säsongerna. Huvudrollerna spelades bland annat av Oscarsvinnaren Anna Paquin, Alexander Skarsgård, Stephen Moyer och Debroah Ann Woll ("Daredevil"), men enligt Variety förväntas ingen ur originalcasten bli en del av den nya serien.
 
 
Med tanke på att Aguirre-Sacasa är en av den nya seriens skapare så vore det inte helt otroligt om den nya serien försöker att nå en något yngre publik, med tanke på att han även ligger bakom serier som "Riverdale", "Chilling Adventures of Sabrina" och "Katy Keene". 
 

Läs också: Alexander Skarsgård visar upp sin läskiga roll i "The Stand"

 
Är du sugen på att se en reboot av "True Blood"? Eller hade du hellre sett en fortsättning av originalserien? Kommentera gärna nedan!
| 9 december 2020 22:55 |