Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 oktober 2020 | 00:40

Trailer: Alexander Skarsgård visar upp sin läskiga roll i "The Stand"

Alexander Skarsgård spelar Stephen King-skurken Randal Flagg i den nya miniserien "The Stand", med premiär i december.
Stephen Kings virusroman "Pestens tid" har 40 år på nacken men tycks vara mer aktuell än någonsin förr. CBS All Access har adapterat boken i form av en miniserie där King själv fått skriva manuset till det sista avsnittet - eftersom han själv inte var tillräckligt nöjd med sin egen bok.
 
”The Stand” utspelar sig i en värld efter en pandemi, där en kamp mellan ljusa och mörka krafter bryter ut. Bland överlevarna hittas Whoopi Goldberg i rollen som 108-åriga Mother Abagail, och Alexander Skarsgård som skurken Randall Flagg, aka The Dark Man. Resten av planetens få överlevare tvingas helt enkelt välja vilken ledare (och livsstil) som de vill följa.
 
 
I rollistan finns också James Marsden, Amber Heard, Heather Graham, Nat Wolff, Jovan Adepo Henry Zaga och Owen Teague. "The Stand" kommer att bestå av totalt nio avsnitt, med en premiär satt till den 17 december i USA. Det är i nuläget oklart om någon svensk distributör planerar att släppa serien här i samma veva, med tanke på att Paramount (som äger CBS All Access) har en egen streamingtjänst på gång här i Norden under början av 2021 - så finns även risken att man håller på den svenska premiären tills dess.
 

Läs också: Paramount+ tar upp kampen om tittarna

 
Är du sugen på att ge "The Stand" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 10 oktober 2020 00:40 |