Serie

Skribent

MovieZine

15 september 2020 | 14:30

Paramount+ tar upp kampen om tittarna

Nya streamingtjänsten lanseras 2021 och hoppas bli en storspelare på den svenska marknaden.
I början av nästa år nylanseras Paramount+ med en egen app och som en del av en större global streamingstrategi. Streamingtjänsten maxas med både nytt och klassiskt innehåll från SHOWTIME, CBS, Paramount Network, Comedy Central, MTV, Nickelodeon och Paramount Pictures.

Förutom egna originalproduktioner, kommer Paramount+ också att bli den exklusiva platsen för kommande SHOWTIME-premiärer.
 
Paramount+ lanserades i Sverige redan 2017, men utökas nu från att vara en del av kabel-tv-paket till att även bli en streamingtjänst tillgänglig i appformat. I början av 2021 lanseras ViacomCBS Nordics streamingtjänst på nytt direkt mot svenska konsumenter i en maxad premiumversion, med en stor mängd exklusiva premiärer och innehåll från alla ViacomCBS kanaler och filmbiliotek.

- Vi ser fram emot att återlansera Paramount+ i Norden genom att addera nytt och exklusivt innehåll till vårt nuvarande erbjudande, något som är attraktivt både för konsumenter och våra partners. I och med den här återlanseringen kommer vi att bli en storspelare på streamingmarknaden och en självklar underhållningsplattform för tittare i alla åldrar, säger Jesper Dahl, nordisk VD på ViacomCBS Nordics, i ett pressmeddelande.
 

Exklusiva premiärer under 2021

 
Nylanseringen innebär att man under 2021 dubblar innehållet och gör fler än 6000 avsnitt och filmer tillgängliga för prenumeranter i Norden. Till Paramount+ kommer även exklusiva premiärer från SHOWTIME, som nya dramaserien "First Ladies" med Viola Davis i rollen som Michelle Obama.

Efterlängtade premiären av "Halo" släpps också exklusivt på Paramount+, likaså "American Rust" och CBS All Access-innehåll som "Guilty Party" och "The Harper House".

Nästa år kommer också en mängd nytt originalinnehåll från Paramount+. Bland annat den nya dramaserien "Lioness" som produceras av Jill Wagner. Spiondramat som skapats av Taylor Sheridan ("Yellowstone") baseras på ett verkligt CIA-program där den unga Marine rekryteras för att bli vän med dottern till en terrorist för att bryta upp organisationen inifrån.

En ny version av "Behind the Music", producerad av Creature Films och MTV Studios, lanseras också på Paramount+ under 2021.

Dramaserien "The Offer" från Paramount Television Studios är också på väg till Paramount+. Serien är baserad på Oscarvinnande producenten Al Ruddys extraordinära erfarenheter från skapandet av "Gudfadern". Serien, bestående av 10 avsnitt, har skrivits och producerats av Michael Tolkin ("Escape at Dannemora" och "Spelaren").
 
Large 6d37e54eb443db4bf70c8bbfff960a8a paramount plus logo
 

Ersätter CBS All Access i USA

 
I samband med nylanseringen blir streamingtjänsten också global. Under våren 2021 kommer den till Norden, Australien och Latinamerika och idag blev det dessutom klart att den amerikanska streamingtjänsten CBS All Access kommer att göras om till Paramount+ i början av nästa år.

- I och med den globala lanseringen av Paramount+ är vi redo att bli en lika kraftfull spelare på streamingmarknaden som vi är på den linjära TV-marknaden. Genom att använda det ikoniska Paramount-varumärket, den branschledande infrastrukturen från ViacomCBS, tillsammans med det maxade innehållet, blir Paramount+ en underhållningsupplevelse som kommer att skaka om hela streamingindustrin, säger David Lynn, VD på ViacomCBS Networks International.
| 15 september 2020 14:30 |