Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

20 augusti 2019 | 17:15

Han är dubbelt aktuell som Charles Manson

Samma skådis spelar Manson i ”Mindhunter” och ”Once Upon a Time in Hollywood”. Skådespelaren Damon Herriman berättar om hur det hela gick till.
50 år efter en serie fasansfulla mord är Charles Manson åter i rampljuset. Den här gången som en del av popkulturen: flera dokumentärer, filmer och serier har Manson som en karaktär. Just nu kan du till exempel möta honom på bio i Tarantinos ”Once Upon a Time in Hollywood” och på Netflix i dramaserien ”Mindhunter”.
 
 
Av ett lustigt sammanträffande spelas båda versionerna av Manson av samme man: Damon Herriman. Den 49-årige australienske skådespelaren berättar för EW.com att det kändes ”rätt bisarrt” att få samma roll två gånger. David Fincher som producerar ”Mindhunter” kom först, och några månader senare blev Tarantino tipsad om Herriman.

- Det var blandade känslor. Jag kan inte säga nej till att provspela för Quentin Tarantino, men det var högst osannolikt att han skulle anlita någon som redan spelar den här karaktären. Som det visade sig var det inget problem för honom.
 
 
I ”Once Upon a Time in Hollywood” får han spela Manson under år 1969, och i ”Mindhunter” säsong två är året 1980. Tonmässigt är det två väldigt olika projekt, och det var mest en slump att de två titlarna nyss släpptes så nära inpå varann.

- Jag klagar inte eftersom jag fick ju chansen att jobba med två av de bästa filmskaparna av sin generation. Jag är väldigt glad för det, säger Herriman.
 
Du som inte får nog av Charles Manson, kolla in vod-aktuella dramat "Charlie Says" med Matt Smith, eller Viaplay-dokumentären "Manson's Bloodline".
| 20 augusti 2019 17:15 |