Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

12 januari 2024 | 10:45

Sista chansen! 13 filmer lämnar Netflix den här helgen

Vet du inte vad du ska kolla på i helgen? Låt klockan bestämma, och bänka dig framför en eller två av dessa filmer innan Netflix dumpar dem.
Idag kom nyheten att "Top Gun 3"  blir verklighet, så vad passar väl bättre än att återbesöka första filmen. Men om Netflix är din streamingtjänst gäller det att passa på, för "Top Gun" är en av 13 filmer som lämnar tjänsten i helgen.
 
Oliver Stones underhållande "JFK", om mordet på John F Kennedy, är en annan modern klassiker värd att lyfta fram. Vår recensent Rebecca Unnerud gav filmen fyra av fem i betyg och menade att den är "en skicklig konspiratorisk nagelbitare med en perfekt ensemble".
 
Vi ser Hollywood i sitt esse, och i en period med starka storfilmer som "Oppenheimer" och "Killers of the Flower Moon" sitter "JFK" fint som en lite äldre följeslagare. Och fortfarande sevärd.
 
Annars kan vi kanske rekommendera den verklighetsbaserade "The Terminal", om en man som blir fast på en flygplats i många år. Filmen var Tom Hanks och Steven Spielbergs tredje samarbete och fick ett (hyfsat) positivt mottagande av såväl kritiker som publik.
 
MovieZines läsare röstade till och med fram "The Terminal" som en av Tom Hanks tio bästa filmer.
 

Här är alla 13 filmer som lämnar Netflix i helgen

 
13 januari
Storm
 
14 januari
Aloha
Black Hawk Down
Chef
Elektra
JFK
Patrioten
Perfect Stranger
Shutter
The Terminal
Think Like A Man
Top Gun
Under belägring 2
| 12 januari 2024 10:45 |