Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 juni 2023 | 23:30

Rebecca Fergusons succéserie fortsätter med ny säsong: "Är superpeppad"

Apple TV+ bekräftar att sci-fi-serien har blivit en av deras mest populära titlar hittills och väljer därför redan nu att ge grönt ljus för fortsättningen.
"Jag hoppas verkligen att tillräckligt många ger serien en chans, så vi alla får se vad som händer efter den spännande avslutningen på säsongen". Det var så jag avslutade min recension av den första säsongen av "Silo" för några veckor sedan. Och lyckligtvis kan alla som gillar spännande och välgjorda sci-fi-berättelser nu officiellt andas ut, eftersom Apple TV+ officiellt beställt en andra säsong av serien. 
 
- Det här är en fantastisk roll. Och för folk som inte har läst boken vill jag givetvis inte spoila någonting. Men resan som ligger framför oss om vi fick en andra säsong... alltså, självklart är jag superpeppad! Det är en grym berättelse, berättade Rebecca Ferguson för MovieZine under vår intervju inför premiären av den första säsongen. 
 
Under den första säsongen får vi tittare följa med in i en dystopisk framtid, där de få som är kvar av vår mänsklighet lever instängda i en gigantsk, nedgrävd silo. Där har vi levt i ett par hundra år och har av olika anledningar ingen aning om vad det var som hände där utanför, vilket gjorde luften giftig att andas. Men när Juliette, spelad av Ferguson, av olika anledningar plötsligt blir utnämnd till silons sheriff... så börjar hon att ställa allt farligare frågor. 
 
På fredag släpps det åttonde avsnittet av den första säsongens totalt tio avsnitt. Och nu återstår det bara att se hur lång tid Ferguson och gänget behöver på sig för att göra klart fortsättningen!
 

"Shout out till Rebecca och det svenska folket!"

 
Inför premiären av "Silo" så träffade MovieZine även skådespelaren och rapparen Common, som spelar en av de större rollerna i den första säsongen av serien tillsammans med Rebecca. Han passade då på att skicka med en hälsning till de svenska tittarna och lovar samtidigt att Rebecca representerar oss väl:
 
 
- Shout out till Rebecca och det svenska folket! Hon är en av de riktigaste, en av de råaste superbegåvade men också en av de mest autentiska personerna jag har stött på i den här branschen. Hon har så mycket hjärta och jag älskar att vara runt henne. Jag känner att hon är någon som jag skulle vilja umgås med i vilken miljö som helst. För jag gillar sanna människor, jag gillar uppriktiga människor, och det är så hon är. Och hon representerar verkligen Sverige, bara så att alla vet det där ute. Hon har mycket kärlek till var hon kom ifrån. Hon gjorde ett fantastiskt jobb i serien som vår huvudrollsinnehavare. Jag är jätteglad över att få hänga med henne!
 

Läs också: En av årets mest spännande sci-fi-berättelser är här!

 
Har du hunnit ge den första säsongen av "Silo" en chans ännu? Kommentera gärna nedan vad du tycker om den hittills!
| 14 juni 2023 23:30 |