Film

Skribent

Alexander Dunerfors

3 juni 2014 | 13:01

Sigourney Weaver hoppas på "Alien 5"

Skådespelerskan vill ge Ellen Ripley ett tillfredsställande avslut.

Det är inte första gången som "Alien"-stjärnan Sigourney Weaver talar varmt för ett avslut på Ripleys historia. Troligen blir det inte heller den sista, förrän någon som Ridley Scott eller James Cameron förbarmar sig och spelar in filmen.

Det verkar inte troligt då de är fokuserade på sådant som "Prometheus" respektive "Avatar". Men hade skådespelerskan fått bestämma skulle hon gärna återbesöka sin karaktär som äldre:

- När jag träffar fansen på Comic Cons, och ser hur passionerade de är, känner jag att det finns mer att berätta. Men jag vet inte hur, sa Weaver på Hero Complex Film Festival i Los Angeles.

- Jag förstår deras längtan för vi lämnade saker och ting hängande i luften. Jag ångrar det, eftersom det var delvis mitt beslut.

En femte "Alien"-film har varit påtänkt men det rann ut i sanden. Istället blev det som bekant prequeln "Prometheus" som gjordes.

- Jag ville inte göra fyran och femman samtidigt. Man behöver tid på sig för att låta saker och ting leva. Jag kan föreställa mig en situation där vi åtminstone får avsluta Ripleys historia. Det skulle vara tillfredsställande åtminstone för mig, citeras Weaver hos Collider.

Häromveckan var det 35-årsjubileum för "Alien", den första filmen i serien som fick tre uppföljare. James Camerons "Aliens - Återkomsten" gav Sigourney hennes första Oscarsnominering.

Läs också:

Recension av "Alien" (1979)
Recension av "Aliens - Återkomsten" (1986)
Recension av "Alien 3" (1992)
Recension av "Alien återuppstår" (1997) 

| 3 juni 2014 13:01 |