Skribent

Alexander Kardelo

5 april 2017 | 14:45

Shia LaBeouf-thriller sålde en enda biobiljett

Filmen ”Man Down” av Dito Montiel drog in 78 kronor efter helgens premiär i Storbritannien.
Shia LaBeoufs blockbuster-dagar är över. Hans senaste film, krigsthrillern ”Man Down”, sålde en enda biobiljett i England i helgen. Yahoo Movies rapporterar om svindlande intäkter på hela 7 pund, eller 78,50 omräknat till svenska kronor.

LaBeouf har jobbat hårt på att tvätta bort sin leading man-image efter rollerna i Michael Bays ”Transformers” och Steven Spielbergs ”Indiana Jones och Kristalldödskallens rike”. Från samarbete med Lars von Trier i ”Nymphomaniac” till diverse konstprojekt, det ena märkligare än det andra. Nu borde han vara nöjd då senaste film är ungefär det smalaste som släppts på brittiska biodukar på många år.

Men det kanske finns en vettig förklaring till floppen. ”Man Down” släpps digitalt redan nästa månad, och biopremiären - på en enda biograf i staden Burnley - var knappast menad att dra storpublik. Om inte annat så lär många fler bli nyfikna på filmen när den snart finns att streama.
 

”Man Down” återförenar LaBeouf med regissören Dito Montiel (”A Guide to Recognizing Your Saints”) och ska vara en krigsthriller i ett post-apokalyptiskt Amerika. I andra roller syns Gary Oldman, Kate Mara och Jag Courtney. Filmen hade sin världspremiär på Venedigs filmfestival redan 2015.
 
IMDb-betyget ligger på svala 5,9/10, jag tror därmed inte att någon har gått miste om ett mästerverk här.
 
I höst utmanas Shia LaBeouf av Sverrir Gudnason i tennis-biografin "Borg". Förhoppningsvis kommer några fler biobiljetter att gå åt.
| 5 april 2017 14:45 |