Film

Skribent

Josefine Krischausky

30 oktober 2022 | 12:30

Shelley Duvall tillbaka i ny skräckfilm – gör sin första roll på 20 år

Se den första bilden från indieskräckisen "The Forest Hills", där "The Shining"-skådespelaren gör sin comeback efter en lång tid borta från filmvärlden.
Efter två decennier borta från rampljuset har det blivit dags för Shelley Duvall att återvända till filmvärlden. "The Shining"-skådespelaren är enligt Deadline snart tillbaka i en ny skräckroll, i en independentfilm med titeln "The Forest Hills".
 
"The Forest Hills", som skrivs och regisseras av filmskaparen Scott Goldberg, följer Rico, plågas av mardrömslika visioner efter att ha drabbats av en svår skallskada. Duvall kommer att spela rollen som den lidande mannens mamma, som också kommer att höras som en av hans inre röster. 
 
Redan nu får vi ta del av en första bild på Duvall i rollen, tagen under de pågående inspelningarna. 
 
 
Duvall har på senare år kommit att visas allt mer uppskattning för sin ikoniska roll som Wendy Torrance i Stanley Kubricks kända Stephen King-filmatisering, men till en början var det snarare en prestation som hon tvingades utstå en stor mängd hat för. Däremot fortsatte skådespelaren under 80- och 90-talet att medverka i ett antal produktioner, däribland den romantiska komedin "Roxanne", samt Jane Campions "Porträtt av en dam". 
 
Duvalls senaste film var komedin "Manna from Heaven", som hade premiär 2002, där hon medverkade i en liten roll. Sedan dess har hon till stor del hållit sig borta från offentliga framträdanden, med undantag från ett inslag i tv-programmet "Dr. Phil" år 2016, som kom att bli starkt kritiserat för sin framställning av skådespelaren och hennes psykiska hälsa. 
 
Det är ännu inte känt när "The Forrest Hills" förväntas få premiär. 
| 30 oktober 2022 12:30 |