Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 januari 2018 | 20:30

Seriemördarserien "The Alienist" dyker upp på Netflix i april

Netflix har knipit de globala rättigheterna till ännu en het tv-serie.
Den här gången är det amerikanska TNT:s "The Alienist", som inom en relativt snar framtid kommer att förvandlas till en Netflix Original-serie - utanför USA:s gränser. 
 
April må kännas långt bort med tanke på att tv-serien redan har hunnit börja rulla i staterna, men det här känns trots allt som en serie som gör sig bäst vid bingetittning - istället för att behöva bli avbruten en gång i veckan under de kommande tio veckorna. Netflix gjorde exempelvis samma sak med omtyckta "Manhunt: Unabomber" nu senast.
 
Premissen för "The Alienist" beskrivs enligt Netflix lättast såhär:
 
"Året är 1896 i New York och den nyligen tillsatta polischefen Theodore Roosevelt anlitar psykologen Laszlo Kreizler för att fånga en mördare som riktar in sig på unga manliga prostituerade. Tillsammans med New York Times-illustratören John Moore och sekreteraren Sara Howard börjar jakten på en av New Yorks första seriemördare."
 
 
I rollerna hittar vi Luke Evans ("The Girl on the Train"), Daniel Brühl ("Inglourious Basterds", "Captain America: Civil War"), Dakota Fanning ("Världarnas krig") och Brian Geraghty ("The Hurt Locker").
 
Hela den första säsongen av "The Alienist" släpps hos Netflix den 19 april.
 
Är du sugen på att jaga seriemördare med "The Alienist"? Kommentera gärna nedan!
| 23 januari 2018 20:30 |