Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 oktober 2022 | 16:00

Senaste filmbråket är Chucky vs M3gan

Mördardockorna har hamnat i luven på varandra på Twitter inför deras serie respektive film.
Nyligen släpptes trailern för kommande skräckfilmen ”M3gan” om en flicka som får en bästa vän i form av en robotdocka med artificiell intelligens. Som så ofta i genren så visar hon sig vara mindre snäll när det dyker upp konflikter.
 
Bland de som uppmärksammade den nya skräckfilmsskurken var ingen mindre än veteranen Chucky, den rödhårige minimördaren från ”Den onda dockan”-filmerna som i fjol gjorde comeback med sin egna TV-serie ”Chucky”, skriver Movieweb.
 
Likheterna var oundvikliga att överse även om M3gan påminner mer om Chucky-versionen i remaken från 2019. Chucky själv twittrade att ”alla försöker vara mig”. M3gan svarade snabbt med ”du vet att du är den där dockan när du skapar konversationer” tillsammans med en gif från filmen där hon tar av sig sina solglasögon.
 
 
Chucky var inte sen med att svara ”word to the wise - don’t fuck with the Chuck”, en klassisk replik från ”Den onda dockan 3”. M3gan lät sig inte skrämmas och svarade med ett kort ”lol chucky pls”. Sedan har twitter-bråket fortsatt med allt från referenser till bandet Blink 182 till reaktioner på scener från kommande, andra säsongen av ”Chucky”.
 
 
Vad Annabelle har att säga om saken framkommer inte, och inte heller om Chucky och M3gan kommer mötas i en framtida spin-off. Men med tanke på att James Wan och Blumhouse ligger bakom ”M3gan” så är det inte omöjligt för att det blir en ny franchise med oväntade överraskningar. Fram till dess får vi invänta den nya långfilmen samt säsong två av ”Chucky”.
| 16 oktober 2022 16:00 |