Film

Skribent

Cristian Sarmiento

12 oktober 2022 | 14:05

Trailerpremiär: "M3GAN" - den onda dockan har fått en uppgradering

Vad får man om man kombinerar ett läskigt barn med en ondsint robot? Svaret är M3GAN.
Vi har sett dem förr. De läskiga barnen som bara råkar vara vid olycksplatsen. Roboten som börjar som en oskyldig hjälpreda som endast finns där för att assistera sin ägare men som inom sin tid visar sig vara smartare än människan och som på det har onda intentioner.
 
Skaparna av "The Conjuring" (James Wan) och nya "Halloween" (Blumhouse) ger oss nu första, otroligt spännande trailer till "M3GAN":
 
 
Efter att 8-åriga Cady förlorar sina föräldrar så flyttar hon i sorg hem till sin moster Gemma som lever ensam och är helt oförberedd på att bli förälder. En helt ny tillvaro. För att försäkra sig om att systerdottern Cady skall få en så bra uppväxt som möjligt beslutar sig Gemma för att para ihop Cady med en docka, en prototyp i verklig storlek med artificiell intelligens vid namn M3GAN.
 
 
M3GAN ser ut som en vanlig ung flicka och pratar, visar känslor, rör sig och fungerar precis som en människa. Dessutom är M3GAN designad för att finnas där som en bästa vän, en syster, en familjemedlem i vått och torrt. I sorg och i glädje. Till en början visar det sig vara en perfekt match. M3GAN och Cady blir bästa vänner och Cady börjar sakta men säkert gå vidare från tragedin som drabbat henne. Hon börjar åter igen bli lycklig. Vid sin sida har hon M3GAN som är programmerad att skydda sin Cady från psykisk och fysisk skada, till varje pris.
 
I rollen som Cady ser vi Violet McGraw ("The Haunting Of Hill House") och Allison Williams ("Get Out") som Gemma. Vi ser även Ronny Chieng ("Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings") och Brian Jordan Alvarez ("Will & Grace"). Regisserar gör Gerard Johnstone ("Housebound").
 
 
Vi har tidigare sett robotar och AI göra uppror i bland annat "Westworld" och "I, Robot". Ännu en gång visas den mörka sidan av vad som skulle hända om artificiell intelligens tar över och går utanför sina programmerade hjärnor. Frågan är om "M3GAN" lyckas med övergången till rysargenren?
 
Filmen får svensk biopremiär 13 januari 2023.
| 12 oktober 2022 14:05 |