Film

Skribent

Viktor Jerner

13 juli 2016 | 19:00

Se Ryan Gosling och Emma Stone i årets snyggaste trailer hittills

Damien Chazelles "La La Land" seglar direkt upp på listan över de mest efterlängtade filmerna just nu.
Av flera olika anledningar har musikaler har aldrig riktigt varit min grej. Jag känner ofta att berättandet i genren lätt blir krystat och konstlat, nästan åt det över-pretentiösa hållet. Men idag kan jag inte annat än att kapitulera totalt, för den första teasertrailern till Damien Chazelles "La La Land" har släppts och den träffade mig som en missil av sprudlande känslor.

Det här är alltså Chazelles nya film efter den massiva succén med den fantastiska "Whiplash" från 2014 och jag måste erkänna att jag blev besviken när jag fick höra att det skulle bli just en musikal. Ryan Gosling och Emma Stone i huvudrollerna och en berättelse om kärleken mellan en musiker och en skådespelerska i drömska Los Angeles höjde peppen en aning, men inte tillräckligt mycket.

Den trailer som finns tillagd nedan får mig dock att göra lite av en helomvändning, för det här kan mycket möjligt vara den absoluta bästa trailern som har släppts hittills i år. Till tonerna av den fina låten "City of Stars" som sjungs av Gosling levereras utsökt bild efter utsökt bild och man vill inte att det ska ta slut. Den svenska filmfotografen Linus Sandgren har verkligen gjort ett fenomenalt jobb här, minst sagt. Vi får inte heller veta särskilt mycket mer än själva grundpremissen, vilket jag gillar. Kolla in: 


Nu är dock frågan hur själva musikal-greppet kommer te sig i filmen, för det är svårt att analysera den aspekten utifrån det här materialet. Jag hoppas på att så lite som möjligt av narrativet "sjungs fram", medan alla fans av genren där ute lär hoppas på det motsatta. Hur som helst, förväntningarna är grymt höga nu. 

Filmen har sin världspremiär på Venedig filmfestival i september och får sedan ordinarie premiär i december, är ni peppade? 
| 13 juli 2016 19:00 |