Film

Skribent

Jonatan Blomberg

9 augusti 2017 | 07:55

Se hyllade minidokumentären om (konstnären) Jim Carreys dolda talang

Hans filmer och komik har underhållit miljontals människor världen över - men nu visar det sig att Jim Carrey har fler kreativa strängar på sin kunskapslyra.
"Jim Carrey: I Needed Color" är en dokumentärfilm på drygt sex minuter, den handlar om Jim Carrey och hans fantastiskt vackra målningar och skulpturer. Filmen har på kort tid setts över en miljon gånger. Carreys, för allmänheten, dolda talang som konstnär fortsätter att förbluffa internet medan filmen fortsätter att spridas.
 
Jim Carrey är för de allra flesta mest känd för sina ikoniska filmroller som Ace Ventura i "Den galopperande detektiven", Lloyd Christmas i "Dum & Dummare", Truman Burbank i "Truman Show" och som Grinchen i "Grinchen - Julen är stulen". I "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" visade han upp en mer seriös roll spelad till perfektion, och många har hoppats på att få se fler roller av den kalibern i framtiden.
 
Carrey har inte gjort någon hemlighet av att han haft stora problem med depression under en lång tid nu. Tack och lov verkar han ha hittat ett sätt att bearbeta sina mörka tankar - genom konsten. Vilken otrolig naturbegåvning han har visat sig vara - förhoppningsvis kommer Carrey kunna slita sig från sin konst och göra en och annan film med. 
 
 
Alla verkar vara som mest tagna av hans målningar - men för mig tar den där lilla skulpturen (som han pysslar med vid kl 05.00 på morgonen) hem priset. 
 
Vad tycker du om Jim Carreys konstnärliga kunskaper i minidokumentären?
| 9 augusti 2017 07:55 |