Film

Skribent

Anna Thunman Sköld

10 oktober 2014 | 13:00

Se en ung Jennifer Aniston i praktfiaskot "Fira med Ferris"

Ja, TV-serien "Fira med Ferris" alltså.
För det fanns en sådan en gång. 1990 närmare bestämt. 

Den utgick ifrån att filmen med Matthew Broderick byggde på TV-seriens Ferris Bueller. Och i klippet nedan gör TV-versionen av Ferris Bueller (Charlie Schlatter) en stor grej av att filmen var kass och missvisande (han tar fram en motorsåg och dekapiterar en pappfigur föreställande Broderick för att  understryka det):

"This is television, this is real."

Mhm. 

Det roliga är att mitt i allt dyker Jennifer Aniston upp, pre-"Vänner"-kändisskap, bara 20 år gammal. Hon spelar Buellers storasyster Jeannie.  "Med opererad näsa och egen bil."

Försök stå ut till själva introt, som kan vara det sämsta som skådats i TV. Serien blev av förklarliga skäl nedlagd efter en kort säsong. 


TVOvermind, som skakat liv i det gamla Ferris Bueller-klippet, vill med detta höja ett varningens finger till alla giriga TV-bolag som just nu inte kan få nog av att  se möjligheter i att göra TV av film. Bara den senaste veckan har nyheter om TV-versioner av "Uncle Buck", "I nattens hetta", "X-Men" och "Big" rapporterats. (De två förstnämnda har för övrigt redan haft TV-serier.)

Visst, har du tur får du en ny "Fargo". Men. Det kan också sluta som ovan. 

Men vi tar väl ett klipp till, mer koncentrerat på bara Aniston:


 Tänk, bara fyra år senare blev hon Rachel med hela världen. Tur det.
| 10 oktober 2014 13:00 |