Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

1 oktober 2014 | 10:00

"Big" blir TV-serie

Tom Hanks 80-talskomedi är på väg till den lilla rutan. Men inte bara den: även en TV-version av "Rush Hour" är på gång.
Det är TV-kanalen Fox som lagt in en order på ett manus från Kevin Biegel och Mike Royce, duon bakom militärkomediserien "Enlisted" (som hyllades men lades ned efter en säsong). Plus att kanalen gått med på att om de sen nobbar resultatet så måste de böta dyra pengar.

Det tyder på att Fox tror starkt på idén.  

Den halvtimmeslånga komediserien ska, enligt The Hollywood Reporter, göras i kabel-TV-modell. Vilket betyder att den, om den når full serie, kommer ha runt ett dussin avsnitt per säsong istället för de 22-24 som är norm för de amerikanska allmänkanalerna. 

TV-"Big" kommer vara en uppdaterad version av Penny Marshall-filmen från 1988 med Tom Hanks i huvudrollen, där en ung pojke önskar att han vore stor och hans önskan slår in. Serien ska "ta reda på vad det innebär att vara vuxen och vad det innebär att vara barn, särskilt i dagens samhälle, där de två begreppen är mer förvirrande än någonsin".

 
Samtidigt kommer bud från Deadline om att Jackie Chan/Chris Tucker-snutkomedin "Rush Hour" från 1998 också är tänkt omvandlas till en actionserie för Warner. "Rush Hour"-regissören Brett Ratner är ombord som exekutiv producent. Det finns dock ingen TV-kanal kopplad till projektet. Än. 

Det tar aldrig slut! Vad tror ni om dessa två nya "film till TV"-planer? 

| 1 oktober 2014 10:00 |