Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 november 2023 | 11:15

”Scream VII” i knivig sits - hela filmen får göras om

Högst upp på filmskaparnas önskelista: att få tillbaka Neve Campbell i rollen som Sydney Prescott.
Den sjunde ”Scream”-filmen kommer bli en total reboot (igen), enligt källor till Variety. Detta efter att Melissa Barrera fick sparken efter ”kontroversiella” uttalanden om Israel/Hamas-konflikten tidigare i veckan, och Jenna Ortega hoppade av för att prioritera ”Wednesday”.
 
Båda spelade systrarna Carpenter i film nummer 5 och 6.
 
Utan sina två huvudroller hoppas nu filmskaparna att locka tillbaka några av de gamla stjärnorna. Högst upp på önskelistan står Neve Campbell, som spelade Sydney Prescott i de fem första filmerna. Hon skippade sexan av missnöje över lönen.
 
Givetvis räknar man också med att Courteney Cox ska komma tillbaks som Gale Weathers. Och ett mer otippat namn: Patrick Dempsey, som gjorde en av rollerna i ”Scream 3” år 2000. (Han är just nu slasher-aktuell i Eli Roths ”Thanksgiving”.)
 
David Arquette, Neve Cambell och Patrick Dempsey i "Scream 3".
 
Det är inte heller omöjligt att redan döda rollfigurer får återupplivas, skriver Variety. James Vanderbilt och Guy Busick, som skrev de senaste två ”Scream”-kapitlen, får nu skrota sina gamla manusutkast och försöka kläcka nästa briljanta idé för Ghostfaces comeback.
| 23 november 2023 11:15 |