Film

Skribent

Thomas Linnaeus

16 september 2023 | 17:00

Oklart om Neve Campbell syns i “Scream” igen: “Hade fått bättre lön som man”

Neve Campbell har synts i fem av sex filmer från skräckserien, och det är tveksamt om hon återvänder till nya “Scream VII”.
Trots att Neve Campbell haft huvudrollen i fem “Scream”-filmer, syntes hon inte i den senaste upplagan från skräckserien. Skådisen tyckte inte att lönen motsvarade vad hon bidrog till filmerna. Inför nya “Scream VII” har frågan om hennes medverkan ännu en gång hamnat på tapeten.
 
Campbell har intervjuats av radiokanalen KiSS 92.5, och där berättar skådisen om framtiden för henne i “Scream”-universumet:
 
- Det är en principfråga. Så mycket som jag älskar mina roller och har haft en lång historia med, så är det lika viktigt att jag får en rättvis lön - och där är vi fortfarande inte.
 
Angående “Scream VI” som släpptes i mars, så tror hon att hennes låga erbjudande hade med hennes kön att göra:
 
- Jag tror att erbjudandet hade varit annorlunda om jag hade varit en man. Jag kan inte bevisa det, men det är den känslan jag har. Sättet jag behandlades på var inte bra, det var respektlöst, så här måste jag bejaka min självrespekt.
 
I en intervju med Happy Horror Time, så försvarar Kevin Williams, som var med och skapade “Scream”,  Campbell och vill att filmbolaget ska betala henne rättvist:
 
- Jag vet exakt var hon kommer ifrån med detta, jag känner henne väl. Jag älskar Campbell och alla inblandade i “Scream”, och det var rätt beslut för henne. Betala henne pengarna!
| 16 september 2023 17:00 |