Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 januari 2023 | 16:00

Science fiction-äventyret "Returnal" kommer till datorer

Det finska prisbelönade actionspelet "Returnal" kommer till fler format.
Den 15 februari kommer det tidigare Playstation-exklusiva spelet "Returnal" till PC (närmare bestämt Steam och Epic Games), som jag kallade för "en kluven science fiction-upplevelse" som "imponerar med sin makalösa grafik, täta stämning och intensiva strider" i min recension.
 
I spelet av finska Housemarque tar du kontroll över rymdpiloten Selene som krashlandar på den mystiska platenet Atropos, där en uråldig civilisation tidigare levde.
 
Efter att ha hittat sin egna döda kropp inser hon ganska snabbt att hon likt Bill Murray i filmen "Måndag hela veckan" har fastnat i tiden och att hon återuppstår vid sitt skepp varje gång hon förlorar i strid mot de groteska monster som lever på planeten, som dessutom ständigt förändras.
 
Här är en trailer för spelet, som visar upp de PC-exklusiva funktionerna.
 
 
 
Spelet vann stort på BAFTA Games Awards i kategorierna bästa spel, "Audio Achievement" och bästa musik, samt att skådespelaren Jane Perry vann pris för sin skildring av huvudkaraktären Selene Vassos.
 
"Returnal" blev även utsett till ett av de bästa spelen från 2021 av oss på MovieZine, tillsammans med spel som "Deathloop", "Marvel's Guardians of the Galaxy" och "Ratchet & Clank: Rift Apart".
 
Har du spelat "Returnal"? Vad tycker du om det?
| 19 januari 2023 16:00 |