Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 februari 2021 | 20:50

Sci-fi-serien "The 4400" är klar för en reboot hos The CW

Projektet har varit under utveckling i drygt två år men har äntligen fått grönt ljus och en officiell beställning på en hel första reboot-säsong.
Vi rapporterade redan i slutet av 2018 att The CW hade lagt en beställning av ett pilotavsnitt till en reboot av den omtyckta sci-fi-serien "The 4400". Men det är långt ifrån alla serier som lyckas ta sig förbi pilot-steget och det är alltså inte förrän nu som kabel-kanalen har bestämt sig för att ge rebooten en officiell beställning, rapporterar TV Line.
 
Originalserien är en av 2000-talets mer hyllade sci-fi/mysterium-serier, vid sidan om "Lost" som hade premiär samma år. Den sändes under fyra säsonger mellan 2004-2007. Handlingen kretsar kring hur 4400 människor, som sporadiskt försvunnit helt spårlöst under de senaste 100 åren, plötsligt alla återvänder - utan att ha åldrats en dag.
 
Nu på senare år har vi kunnat följa ett liknande mysterium i tv-serien "The Manifest" där ett flygplan försvann under sin flygning, för att plötsligt landa flera år senare utan att några av passagerarna hade åldrats under tiden de var försvunna.
 
Rebooten av "The 4400" kommer att följa samma grund-upplägg som originalserien, men lär antagligen (och förhoppningsvis) välja att gå en annan väg när de 4400 personerna väl har "återvänt". Ingen av skådespelarna från originalserien, som bland annat inkluderade den nu Oscarsvinnande skådespelaren Mahershala Ali, förväntas återvända till sina roller. För den som känner sig nostalgisk så finns trailern till originalet här nedan.
 
 
Den nya serien kommer att skapas och skrivas av Ariana Jackson ("Riverdale", "UnReal"), med en förväntat premiär någon gång under antingen hösten 2021 eller våren 2022. Det finns i nuläget ingen svensk distributör knuten till projektet, men med tanke på att HBO Max (som ägs av samma företag som The CW) kommer att ha lanserats i Sverige innan det vankas premiär så är det mest troligt att den hamnar där.
 

Läs också: The CW förnyar 12 tv-serier med nya säsonger i ett svep

 
Kommer du att ge rebooten av "The 4400" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 9 februari 2021 20:50 |