Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 november 2018 | 12:40

Sci-fi-dramat "The 4400" blir nästa tv-serie att få en reboot

Sci-fi-klassikern från början av 00-talet får nytt liv - men den här gången är det bara "ungdomar i sin reproduktiva högform" som har försvunnit.
Variety har under natten bekräftat att kanalen CW har beställt ett pilotavsnitt av en "The 4400"-reboot. Originalserien är en av 2000-talets mer hyllade sci-fi/mysterium-serier, vid sidan om "Lost" som hade premiär samma år. Den sändes under fyra säsonger mellan 2004-2007.
 
Den nya serien kommer att skapas av Taylor Elmore ("Justified") och Craig Sweeny ("Star Trek: Disvovery"). De arbetade senast tillsammans med den enormt underskattade tv-serien "Limitless" som lades ned efter en säsong. Sweeny var även manusförfattare och producent av "The 4400"-originalet, när det väl begav sig i början av 00-talet. 
 
Plötsligt återvänder 4400 försvunna personer, vissa har bara varit borta några veckor medan andra sedan slutet av 50-talet, utan att ha åldrats en dag. Gemensamt för alla är att de inte har något minne från tiden de har varit försvunna. Skillnaden mellan originalserien och den nya versionen är att denna gången är de 4400 försvunna personerna alla "ungdomar i sin reproduktiva högform" (kåta high school-elever från olika årtionden med andra ord?), samt att alla återvänder till den specifika plats de först försvann ifrån.
 
I originalet dök alla försvunna plötsligt upp på samma ställe - och var i varierande åldrar. Eftersom rebooten av serien, om en full säsong beställs, kommer att visas på ungdomskanalen The CW (hem åt serier som "Riverdale", "Charmed" och flera av DC:s superhjälteserier) är det inte särskilt förvånande att de försvunna nu alla är i samma ålder som kanalens målgrupp.
 
Höstens hittills (tittarmässigt) mest lyckade nya tv-serie är flygplansdramat "Manifest". En serie som lånat sitt upplägg från "The 4400", där passagerarna ombord på ett försvunnet flygplan plötsligt dyker upp efter drygt 5 års tid. Utan att någon minns var de har varit - och dessutom inte har åldrats en dag sedan sitt försvinnande. Det verkar med andra ord finnas ett sug efter den här typen av tv-serier just nu.
 
Ingen av skådespelarna från originalcasten, som bland annat bestod av Oscarsvinnaren Mahershala Ali, förväntas återkomma i rebooten. 
 
Har du saknat "The 4400" - kommer du att ge rebooten en chans? Kommentera gärna nedan!
| 8 november 2018 12:40 |