Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 november 2019 | 09:40

"Sagan om Ringen" är redan klar för en andra säsong hos Amazon Prime

Här är allt vi vet om Amazon Primes satsning på den dyraste tv-serien någonsin.
Deadline rapporterar att Amazon Prime officiellt redan lagt en beställning på en andra säsong av den efterlängtade "Sagan om Ringen"-serien som snart drar igång sin produktion. Tanken är att spela in de två första avsnitten ur den första säsongen och därefter ta en paus i inspelningen på 4-5 månader när man ska samla ihop seriens manusförfattare och skriva stora delar av den andra säsongen - för att se hur mycket av den som kan spelas in tillsammans med den första. 
 
När Amazon ropade hem rättigheterna till "Sagan om Ringen"-serien 2017, för 250 miljoner dollar, blev de bundna till att skapa minst fem säsonger av serien och en eventuell spinoff-serie för att få behålla rättigheterna. Vilket kommer att göra serien till den dyraste tv-serien någonsin med en förväntat prislapp på över en miljard dollar. Det är med andra ord inte jätteförvånande att man redan nu väljer att ge serien en andra säsong, utan snarare ett smart drag som förhoppningsvis gör att det kommer att bli en kortare tid mellan den första och andra säsongen än väntat.
 

"Sagan om Ringen"-serien utspelas långt före filmerna

 
Precis som Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-filmer kommer den nya serien att spelas in på Nya Zeeland, vilket bör innebära att vi kommer att få återvända till liknande miljöer även i serien. Själva handlingen är däremot fortfarande hemlig, förutom att den kommer att utspela sig långt före handlingen i "Sagan om Ringen"-filmerna. Produktionens officiella Twitter-konto har dock både välkomnat oss till "The Second Age" och lagt ut denna tweet:
 
 
Vilket sannolikt innebär att "Sagan om Ringen"-serien kommer att utspela sig omkring samma tid som the One Ring skapades. Sedan är frågan hur långt fram i tiden serien kommer att hinna om Amazon Prime ger grönt ljus till alla fem säsongerna och om den eventuella spinoff-serien på något sätt kommer att försöka knyta ihop serien med filmerna. 
 

Vilka skådespelare är klara och när är det dags för premiär?

 
 
I nuläget verkar det inte som att någon av skådespelarna från "Sagan om Ringen"-filmerna kommer att dyka upp i den nya serien, vilket inte är så konstigt med tanke på att den kommer att utspela sig så långt innan. Sir Ian McKellen har däremot sagt att han kan tänka sig att återvända till rollen som Gandalf, som enligt Tolkiens böcker är över 7000 år gammal. 
 
Amazon Prime har hittills enbart bekräftat att skådespelaren Will Poulter ("Midsommar") är klar för en av huvudrollerna i serien, men det ryktas även om att Markella Kavenagh ("Romper Stomper") och Joseph Mawle ("Game of Thrones") ska vara klara för rollerna Tyra och Oren. Via sitt Twitter-konto har man även presenterat huvudspelarna som kommer att arbeta med produktionen bakom kameran.
 
 
Amazon Studios-chefen Jennifer Salke har tidigare bekräftat att serien förväntas vara klar för premiär under 2021, men att vissa inom produktionen hoppas på en premiär redan i slutet av 2020. Med tanke på dagens nyhet kring uppehållet på 4-5 månader så kan vi nog däremot utgå från att en premiär under 2020 nu är helt omöjlig.
 

Läs också: Oväntat val av showrunners till superdyra "Sagan om Ringen"-serien

 
Är du peppad på att se vad Amazon Prime kan hitta på med sin "Sagan om Ringen"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 19 november 2019 09:40 |