Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 juli 2019 | 01:15

Första skådespelerskan klar för Amazon Primes "Sagan om Ringen"-serie

Frågan är om den första skådespelarnyheten betyder att Amazon Prime snart kan ge oss någon information om vad serien faktiskt kommer att handla om.
Variety har genom ett flertal källor bekräftat att den australiensiska skådespelerskan Markella Kavenagh är så gott som klar för Amazon Primes kommande "Sagan om Ringen"-serie. Mycket är fortfarande okänt kring hennes karaktär, men enligt källorna i produktionen ska hon spela en karaktär vid namn Tyra.
 
Amazon Prime själva har däremot inte velat bekräfta nyheten ännu. Kavenagh har tidigare varit med i spinoffserien "Romper Stomper", hyllade "Picnic at Hanging Rock" samt "The Cry" (som går att se på C More). Det är inte helt oväntat att man försöker att hitta skådespelare i Australien eller Nya Zeeland, eftersom Peter Jacksons "Sagan om Ringen"-trilogi och "Hobbit"-trilogi båda spelades in på Nya Zeeland. Sannolikt lär stora delar av den nya serien spelas in där också.
 
Frågan är nu om Amazon Prime kommer att börja avslöja fler, kanske mer kända, namn som är klara för den nya serien. Hittills vet vi väldigt lite utöver att seriens manusförfattare och showrunners är JD Payne och Patrick McKay, med "Game of Thrones"-manusförfattaren Bryan Cogman med som konsult. Regissören J.A. Bayona är även klar för att regissera ett flertal av den första säsongens avsnitt.
 
Utöver det vet vi fortfarande inte vad serien kommer att handla om, mer än att den kommer att utspela sig långt före händelserna i J.R.R. Tolkiens böcker som redan adapterats till film. Det är även oklart när exakt som Amazon Prime planerar att ha serien färdig.
 
Vad tror du om Amazons "Sagan om Ringen"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 23 juli 2019 01:15 |