Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 december 2017 | 09:45

Sir Ian McKellen vill spela Gandalf i nya "Sagan om Ringen"-serien

Sir Ian McKellen gästade Graham Norton Show häromdagen, under besöket berättade han att han kanske inte är klar med sin ikoniska roll riktigt än.
Under besöket hos Graham Norton fick McKellen nämligen frågan, vad han tyckte om att någon annan kanske kommer att ta över hans ikoniska roll som Gandalf - när "Sagan om Ringen" blir en tv-serie hos Amazon.
 
- Vad menar du med en annan Gandalf? Jag har inte tackat ja till rollen eftersom jag inte fått frågan än. Men menar du att någon annan kommer spela honom? Gandalf är över 7000 år gammal, så jag är inte för gammal - än.
 
Den 78-årige skådespelarens vilja att återvända till rollen han spelat under sex långfilmer, kan mycket väl vara en smidig lösning för seriens skapare att knyta ihop prequelserien med långfilmerna.
 
Gandalf är trots allt mer än 7000 år och kan enkelt skrivas in i seriens första säsong, för att sedan försvinna iväg. Innan tv-serien väl kommer att se dagens ljus lär McKellen vara en bit över 80 år - så jag har svårt att tro att de vågar göra honom till en bärande karaktär. 
 
Orlando Bloom, som spelade Legolas under långfilmerna, är redan involverad i en annan av Amazons kommande storsatsningar; tv-serien "Carnival Row". Jag skulle därför bli förvånad om inte Legolas också får (åtminstone) en gästroll, eller kanske till och med en egen spinoff-serie framöver. Med tanke på att hans karaktär enligt filmerna är "knappt" 3000 år gammal.
 
 
Tycker du att nyheten om Gandalfs återkomst är värd en segerdans - eller bör McKellens roll lämnas utanför den kommande prequelserien?
| 17 december 2017 09:45 |