Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 juni 2021 | 15:05

Så skapades världen i spelet "Avatar: Frontiers of Pandora"

Följ med till planeten Pandora i en ny utvecklingsvideo från spelet "Avatar: Frontiers of Pandora".
Under årets E3-mässa fick vi se en första trailer för det svenskutvecklade spelet "Avatar: Frontiers of Pandora", som utvecklas helt till den nya generationens konsoler Playstation 5, Xbox Series X och PC. 
 
Här får vi besöka den västra frontlinjen av planeten Pandora utifrån ett förstapersonsperspektiv och "utforska en levande värld, bebodd av unika varelser och nya karaktärer, och stå emot RDA-krafterna som hotar den". 
 
I en ny video på Youtube berättar utvecklarna från Massive Entertainment hur de arbetat med grafikmotorn Snowdrop för att blåsa liv i Pandora. 
 
 
I videon blir det mycket tekniska begrepp, men de säger bland annat att spelet kommer innehålla "realtidssimulerad vind, interaktioner med intelligenta växter som reagerar på din närvaro, detaljerad ljussättning och smarta datorstyrda karaktärer". 
 
"Avatar: Frontiers of Pandora" släpps alltså till Playstation 5, Xbox Series X/S, PC och Google Stadia någon gång under 2022. 
 
I slutet av förra året gick James Cameron ut med att "Avatar 2" är färdiginspelad. Dock dröjer det till den 16 december 2022 innan den går upp på biograferna, så vi får se om spelet hinner komma innan dess. 
 
 
Förutom "Avatar" har även Massive Entertainment fått i uppdrag av Disney att göra ett "Star Wars"-spel med en öppen värld
 
Vad tycker du om den första "Avatar"-filmen? Tror du att spelet kan bli bra? 
| 28 juni 2021 15:05 |