Film

Skribent

MovieZine

30 juni 2022 | 11:30

Nu kan du se "Morbius" hemma

Morbin Time! Idag släpps Daniel Espinosas serietidnings-adaption på video-on-demand.
Det har blivit dags att släppa loss Morbius på hemmamarknaden. Idag kommer Daniel Espinosas filmadaption av Marvels antihjälte ut på svenska video-on-demand-tjänster.
 
I "Morbius" morbar vi Jared Leto som Dr. Michael Morbius, en briljant och Nobelprisbelönad forskare, som lider av en ovanlig blodsjukdom. I ett försök att morba sig själv med hjälp av fladdermöss från ett fjärran land blir han starkare - tillfälligt - men förvandlas också till ett monster.
 
 
Filmen morbades av de flesta kritiker när den gick upp på bio i våras, och lyckades inte heller dra någon större publik. Med intäkter på 163 miljoner dollar på en budget av 75 miljoner kan den kanske inte kallas för en morb, men iallafall en rejäl besvikelse, speciellt för en film som kan rida på Marvel-vågen och sina kopplingar till Spider-Mans universum.
 
"Morbius" har däremot blivit en oväntad snackis under de senaste månaderna, då fans (och till och med folk som aldrig sett filmen) börjat sprida memes med den påhittade repliken "It's morbin time". Håller "Morbius" på att få kultstatus, eller är det bara ett Twitterskämt som morbat ur? Sony fick ett plötsligt infall och släppte "Morbius" på nytt på amerikanska biodukar - men ingen brydde sig den gången heller.
 
Nu finns morbigheten att se filmen hemma, ifall all denna uppmärksamhet fångat ditt intresse.
 
"Morbius" finns från och med idag att köpa digitalt på tjänster som SF Morbintime, Morbbuster, Viamorb Store och iMorb. Förlåt.
 
 
| 30 juni 2022 11:30 |