Film

Skribent

Viktor Jerner

19 juli 2016 | 16:30

Så här ser Denis Villeneuves skitiga "Blade Runner 2"-värld ut

Uppdaterat: Kolla in de 3 första konceptbilderna från filmen.
I ett tidigt stadie lät en uppföljare till Ridley Scotts mästerverk "Blade Runner" som en riktigt dålig idé, men saker och ting har onekligen förändrats rejält sedan dess. Blytunga namn som Denis Villeneuve ("Prisoners""Sicario"), Hampton Fancher (en av manusförfattarna bakom originalet), Roger Deakins, Harrison Ford, Ryan Gosling och Robin Wright anslöt sig till projektet en efter en, och peppen blev plötsligt skyhög.

Nu tar den några ytterligare steg uppåt, då Entertainment Weekly har släppt två riktigt lovande konceptbilder som ger oss en känsla av hur Villeneuves "Blade Runner"-värld kommer se ut. Vi får tyvärr inte se någon glimt av den äldre versionen av Deckard (Ford) eller någon av de nya karaktärerna, men estetiken är väldigt lovande. För mig känns det som en spännande blandning av originalets stil och lite modern storstadskrydda. Kolla in: Uppdatering - en tredje konceptbild har släppts sedan den här nyheten först publicerades:Villeneuve - som enligt mig är en av vår tids bästa regissörer - berättade också för EW att det var just Fancher som övertygade honom att ta sig an projektet: 

- Han berättade för mig att "Blade Runner" är en dröm. Det enda vi behöver göra är att drömma igen och inte oroa oss för mycket om logiken. Det lättade verkligen på pressen och gav mig nyckeln till att gå vidare med det.

"Blade Runner 2" (som antagligen får en annan titel snart) har premiär i oktober nästa år, är ni taggade? 
| 19 juli 2016 16:30 |