SPONSRAT

Skribent

MovieZine

23 mars 2017 | 21:00

3 första sakerna du ska göra i "Mass Effect: Andromeda"

Snart är det till slut dags att bege sig till galaxen Andromeda. Vi hjälper dig förbereda inför besöket.
Nu är “Mass Effect: Andromeda” släppt! Eftersom detta är ett spel som bygger mycket på val din karaktär gör genom spelet kan det vara på sin plats att ha ett hum om vem det skall vara. I samarbete med EA och "Mass Effect: Andromeda" hjälper vi på Moviezine dig att lägga grunden för din egna Ryder, och kanske rädda dig från att sitta i timmar med att bara skapa karaktären.

1. Lista ut vem du vill vara




Detta kanske är den viktigaste frågan: Vem är du egentligen? I “Mass Effect: Andromeda” har du möjligheten att spela som en av tvillingarna Sara och Scott Ryder. Med ett lättbegripligt verktyg kan du påverka utseendet av både syster och bror, någonting som dessutom kommer påverka hur deras far, Alec Ryder, ser ut.

Ska din Ryder vara en proper militär? Eller kanske en avfällig person som går emot systemet? Reflektera hur din karaktär beter sig med hur den ser ut!

Genom spelet finns det en rad olika krafter och färdigheter som din karaktär kan få. Redan innan du börjar har du dock en chans att välja den första. Du kanske vill ha möjligheten att bli osynlig ute i fältet för att kunna överraska dina fiender. Eller kanske är du en “biotic”, som har möjligheten att likt Darth Vader lyfta tag i motståndare med hjälp av telekenesi. Om inte något av dessa två kanske du vill vara en tekniker som kan göra extra mycket skada mot robotar och energisköldar. Vem du blir är helt upp till dig själv.

2. Lista ut vem du vill ska backa upp dig




Du är inte själv på dina uppdrag i galaxen Andromeda, utan kan hela tiden ha med dig två stycken kompanjoner från ett urval av karaktärer du stöter på under spelets gång. Vem du vill ha med dig i strid blir också det ett viktigt val, då du med rätt balans kan tackla vilken situation som helst. Är det för specialiserat dock, kanske ni endast är effektiva i vissa situationer. 

Det går självklart att byta ut dina lagmedlemmar, och du är inte fast med dem för alltid. Men ju mer tid du lägger på lära känna dem, desto mer lojala och effektiva kan de bli. Dessutom hjälper roliga karaktärer till att fördriva tiden när en är ute i fält. Exempelvis kan du plocka med dig den enorma Drack, som tillhör reptilrasen Krogans, utrustad med ett hagelgevär och en otrolig styrka. Eller Liam Kosta, en medresenär från jorden som tidigare varit polis, som föredrar att slåss med energisvärd. Definitivt borde du, vid något tillfälle, dra med dig Peebee. Tillhörande den väldigt gamla utomjordiska rasen Asari, som dock till skillnad från många andra av sitt släkte är väldigt impulsiv och punkig.

3. Lista ut vem du vill vara med




Det är svårt att prata om “Mass Effect” utan att nämna romanser, och “Mass Effect: Andromeda” är inget undantag. Genom spelets gång kommer du många möjligheter att flörta med din besättning, och spelar du dina kort rätt kanske det leder till någonting mer än bara varma blickar. Se till att hålla ögonen öppna efter den där personen som får det att bubbla i magen, om det så är en människa eller någonting helt främmande. Det är trots allt inte varje dag som en befinner sig i en annan galax, och i rymden kan ingen höra dig… skrika.

"Mass Effect: Andromeda" finns nu ute till Playstation 4, Xbox One och PC.
| 23 mars 2017 21:00 |