Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 mars 2015 | 17:00

Så blir nya "Arkiv X" - enligt David Duchovny

Räkna med att det blir både alien-komplotter och "veckans monster" i de sex kommande avsnitten.
Det påstår i alla fall David Duchovny i en intervju med The New York Times, som Digital Spy tagit del av. 

- Vi kommer göra bäggedera. Jag är rätt säker på att vi börjar och slutar med mytologin. Men jag är inte helt hundra på det, säger han i intervjun. 

Och det betyder att allt blir precis som förr. Under "Arkiv X" nio år i rutan (1993-2002) var det just en sådan blandning som kördes. Alien-konspirationen var en pågående berättarbåge medan "veckans monster"-avsnitt livade upp i allt "doom and gloom" (= aliens som ville kolonisera jorden). 

- Jag häpnar över att det finns en sån aptit på mer och det gör mig rörd. Jag tror att seriens inramning är så omfattande, unik och tongivande att det vi gör kommer att kännas aktuellt nu med. 

Duchovny bekräftade också att avsnitten kommer filmas i Vancouver, där de första fem säsongerna av "Arkiv X" spelades in (innan Duchovny kom med krav om att få filma i Kalifornien istället).

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

- Jag tror jag kommer vara nervös första dan vi spelar in. När jag står där med Gillian och vi båda bara: "det här är så knäppt". Och vi har ju bägge blivit bättre [skådespelare] med åren så det ska bli intressant att se hur får vi det att märkas på våra karaktärer.

Duchovny skämtade dessutom om sin rollfigur Fox Mulder.

- Han är den värsta FBI-agenten någonsin. Han löste ju inte ett enda fall på nio år!

I samband med att nyheten om "Arkiv X" återkomst släpptes, avslöjade skaparen Chris Carter att han kommer inkludera flera av personligheterna från originalserien i de nya avsnitten. Vilka dessa är, har ännu inte offentliggjorts, men den brittiska nöjessajten TVWise skriver att Mitch Pileggi, som spelade FBI-bossen Walter Skinner, har blivit kontaktad.

Produktionen sätter igång i sommar. 
| 30 mars 2015 17:00 |