Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

23 mars 2015 | 10:00

Rykte: "Arkiv X"-revival nära klartecken nu

Kan spelas in redan i sommar.
Redan för ett par månader sedan gick amerikanska tv-kanalen Fox ut med ett hoppfullt besked: de funderade på att väcka liv i sin gamla framgångssaga, "Arkiv X", som gick mellan 1993 och 2002 och som gjorde stjärnor av huvudrollsinnehavarna David Duchovny och Gillian Anderson. 

- Vi har haft några samtal om "Arkiv X" och vi är hoppfulla om att kunna göra en fortsättning, sa Fox-bossen Gary Newman då, vilket MovieZine rapporterade om.

Nu meddelar brittiska tv-sajten TVWise att de fått en del insiderinformation. Och tydligen är det ytterst nära nu att Fox ger grönt ljus för en fortsättning (alltså inte en reboot). 

Revivalen är tänkt att knyta ihop lösa trådar som serien lämnade efter sig och som film nummer två, 2008 års "I Want to Believe" inte lyckades tillfredställa. 

Enligt TVWise skulle det i så fall röra sig om en förkortad säsong, vi snackar nånstans mellan 6 och 10 avsnitt.


Anledningen till en såpass kort omgång beror på två saker. Dels för att få storyn att funka - skaparen Chris Carter återvänder till "brottsplatsen" och ska både skriva alla manus och agera showrunner plus vara exekutiv producent. Dels för att det då finns en större chans att de ständigt upptagna Duchovny och Anderson kan göra plats i sina späckade scheman. Bägge har uttryckt sin önskan att få reprisera sina ikoniska roller Mulder och Scully.  

TVWise säger att även Mitch Pileggi (som spelade FBI-bossen Walter Skinner) och andra nyckelpersoner från serien har blivit tillfrågade. Även forna manusförfattare har fått förfrågan [vilket får undertecknad att undra om "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligan också fått det - han fick ju sitt genombrott som manusförfattare och senare som producent för "Arkiv X."].

Förhoppningen är att produktionen kan starta så snart som i sommar.

Källor säger att Fox - om allt går i lås - kommer presentera "den stora återkomsten" strax innan de årliga tv-presentationerna (the upfronts, där de amerikanska tv-bolagen visar vad de har att komma med) äger rum i New York i maj. 

Hur gärna vill du sett en fortsättning av "Arkiv X"? På en skala 1-10? 11?
| 23 mars 2015 10:00 |