Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

19 januari 2015 | 11:00

"Arkiv X"-reboot och "24" utan Jack Bauer

Under helgen höll amerikanska Fox presskonferens och hade många intressanta nyheter att förtälja.
Som MovieZine redan berättat kan det även bli aktuellt med en "Prison Break"-comeback, men där hade Fox-representanterna inget mer att säga, än vad vi redan rapporterat. Däremot avslöjades det att de funderar på att väcka liv i Chris Carters kultserie "Arkiv X", som gjorde stjärnor av Gillian Anderson och David Duchovny, och som gick i nio säsonger (1993-2002) i TV plus fick två spelfilmer. 

- Vi har haft några samtal om "Arkiv X" och vi är hoppfulla om att kunna göra en fortsättning, sa Fox-bossen Gary Newman, skriver The Hollywood Reporter

Det handlar enligt Newman om att få till en bra tajming, så att både Carter samt Anderson och Duchovny finns tillgängliga. Det underlättar säkert för Carters del att hans nya serie "The After" förra veckan oväntat lades ned av Amazon före dess premiär, trots att den blivit lovad en hel säsong. 

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Vad det gäller "24":s framtid så finns det en pitch för ytterligare en säsong, som i så fall skulle vara aktuell för 2016. Men potentiellt utan dess fixstjärna Kiefer Sutherland, som spelat Jack Bauer genom de åtta originalsäsongerna plus i en TV-film och i förra årets återkomst "24: Live Another Day". 

Sutherland har öppet meddelat att han vill pensionera sin rollfigur så Fox har fört diskussioner om att göra en fortsättning utan honom. 

- Vi har pratat med honom om det, sa Fox-chefen Dana Walden. 

- Det kan hända att han inte kommer vara med i nästa omgång, vi vet inte än. Vi har inte kommit så långt än, men jag vet att han stöttar oss i att göra mer "24" oavsett.

Vad säger ni - sugna på mer "Arkiv X" med dess forna stjärnor och mer "24" utan Kiefer? Lufta era åsikter i kommentarsfältet!
| 19 januari 2015 11:00 |