Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

17 oktober 2013 | 11:01

Så blir "Breaking Bad"-spinoffen

I en intervju med The Hollywood Reporter avslöjar "Breaking Bad"-skaparen Vince Gilligan hur han tänkt sig nya serien "Better Call Saul". Och håll i Heisenberg-hatten, det kan bli cameos av både Bryan Cranston och Aaron Paul.

Vince Gilligan vet att han beträder minerad mark med en spinoff, då han en gång i tiden var inblandad i "Arkiv X"-följeserien "The Lone Gunmen" (2001). Den fick 13 avsnitt innan den lades ned. Men ändå kan han inte låta bli, säger han till The Hollywood Reporter.

"Jag älskar karaktären Saul Goodman (spelad av Bob Odenkirk) för mycket för att säga nej."

Från början var det tänkt att "Better Call Saul" skulle vara en halvtimmeskomedi men både Gilligan och medskaparen Peter Gould (manusförfattare och producent för "Breaking Bad") kände att en timme per avsnitt passar bättre.

"Vi är båda "entimmesdramakillar", säger Gilligan, "och vi älskade den visuella omramningen kring "Breaking Bad" så mycket att vi tänkte "varför inte köra "Saul" i samma stil?" Vi spelar in i Albuquerque, försöker få med så många som möjligt ur det gamla teamet och göra likadant vi gjort innan så allt blir som en del i det redan påhittade universum vi haft så kul med sedan tidigare."

Enligt The Hollywood Reporter jobbar Gilligan och Gould fortfarande med handlingen men så mycket står klart att Sauls kontor kommer att vara mittpunkten och att tonen givetvis är lättare. Fast det ska ändå finnas en viss svärta i rollfiguren och Gilligan erkänner att utmaningen för dem blir att hitta jämvikten.

"Better Call Saul" kommer utspela sig före "Breaking Bad" men på frågan om Walter White (Bryan Cranston) eller någon annan i det gamla gardet kan tänkas dyka upp - vilket både Bryan Cranston och Aaron Paul uttryckt intresse för - svarar Gilligan: "Personligen skulle jag ha väldigt svårt att motstå att klämma in någon av dem i en cameo då och då."

"Better Call Saul" är planerad att visas nästa höst i amerikanska kabelkanalen AMC.

| 17 oktober 2013 11:01 |