Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

21 maj 2020 | 09:20

S.J. Clarkson regisserar en hemlig Marvel-film

Dags för Sonys första kvinnliga serietidningshjälte. Kan det vara "Madame Web"?
Sony har påbörjat arbetet med en än så länge hemlig Marvel-film. Variety skriver att det är dags för en kvinnlig karaktär ur Spider-Mans breda universum att ta plats på bioduken, och det spekuleras i om filmen är "Madame Web".

Regissören som får äran är S.J. Clarkson, som har viss superhjältevana efter avsnitt av Marvel-serierna "Jessica Jones" och "The Defenders". Clarkson var nyligen aktuell för att regissera "Star Trek 4", innan det projektet lades på hyllan.

I serietidningarna är Madame Web en äldre kvinna med en muskelsjukdom, som hålls vid liv av en spindelnätsliknande anordning. Hennes ålder och tillstånd gör henne inte direkt lämplig för att bekämpa skurkar, så frågan är hur en filmatisering skulle kunna se ut.

Att man har Charlize Theron och Amy Adams som kandidater för huvudrollen låter också som att Sonys planer kommer frångå serietidningen en hel del.
 
 
Närmast på gång från Sonys superhjältestall är Daniel Espinosas "Morbius" våren 2021 och Andy Serkis-regisserade "Venom: Let There Be Carnage" sommaren 2021.
 
Vad tror ni om Madame Webs potential på bioduken? Tyck till nedan.