RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

5 januari 2020 | 12:20

Spännande rykten kring nästa Star Wars-film

En serie nya filmer kommer utspela sig 400 år innan Skywalker-sagan, enligt obekräftade rapporter.
Medan "The Rise of Skywalker" rullar för fulla biosalonger och "The Mandalorian" hyllas på tv, är det dags att blicka framåt. Vad har 2020-talet i beredskap åt alla Star Wars-fans? Vi vet att Lucasfilm planerar fler tv-serier och färre biofilmer de närmaste åren, men samtidigt har de enligt egen utsaga "bara börjat" att utforska franchisens potential.

Nästa film siktar på biopremiär år 2022. Många rykten florerar givetvis, och här är ännu ett. Sajten MakingStarWars.com presenterar ett möjligt upplägg för kommande filmäventyr. (Kom ihåg att det är ett obekräftat rykte.)

Enligt källor till sajten planerar Lucasfilm för en ny Star Wars-saga, efter den avslutade Skywalker-sagan. Men istället för ännu en trilogi blir det en hel serie filmer som hänger samman. Och de kommer att ta oss till en helt annan tidsepok.
 
 
- De kommande filmerna ska utspela sig under en och samma era - den så kallade "The High Republic"-eran - ungefär 400 år innan vi mötte Luke och Leia för första gången.

- Den nya sagan kommer att nämna Rule of Two, en regel som instiftats av Darth Bane och säger att bara två Sith Lords får finnas samtidigt.

- Vi kommer få möta nya jedihjältar men också återse jedimästaren Yoda. Givetvis något yngre än i Skywalker-filmerna.
 
 
Ryktet säger att det var de här filmerna som D.B. Weiss och David Benioff skulle utveckla, innan "Game of Thrones"-duon gick vidare till mer intressanta projekt. Vi vet dock att Lucasfilm planerar att ta hjälp av Marvel-producenten Kevin Feige, hjärnan bakom framgångsrika MCU.

Oavsett om ryktena ovan visar sig vara sant eller inte, så står Lucasfilm inför ett gyllene tillfälle just nu. De kan släppa Skywalker-sagan som varit fansens stora obsession i 42 år, och ta filmserien åt ett helt nytt håll. Serietidningar och böcker har breddat Star Wars enorma universum och det finns mycket mer intressant material att hämta från.

Nya Star Wars-filmer sägs vara planerade för biopremiär år 2022, 2024 och 2026. Arbetet med den första borde dra igång redan i år, så vi kan vänta oss mycket mer rapporter kring Star Wars inom kort.
 
Vad vill ni se i kommande Star Wars-filmer? Tror ni att ryktet kan stämma? Tyck till nedan.
| 5 januari 2020 12:20 |