Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

27 december 2019 | 14:00

Disney-chefen om Star Wars framtid: "Vi har bara börjat"

Bob Iger har ännu inte mjölkat färdigt Star Wars-franchisen.
Bioaktuella "Star Wars: The Rise of Skywalker" är den stora finalen på en 42-årig rymdsaga. Men hos Disney, som köpte Lucasfilm år 2012 för 4 miljarder dollar, har framgångssagan knappt börjat.

Disneys VD Bob Iger berättar i en podcastintervju om studions stora planer framöver - även om det mesta förstås är hemligt.

- Det har varit en otrolig och spännande resa, men på många sätt tror jag att vi bara har påbörjat den. Vi har åstadkommit mycket, med Skywalker-sagan och nöjesparken Galaxy's Edge. Men det känns som att vi bara har börjat skrapa på ytan på Star Wars fulla potential, och vad Star Wars kan bli.
 
 
Iger har tidigare sagt att studion ska dra i handbromsen vad gäller långfilmer. Han erkände hösten 2018 att det var "ett misstag" att släppa fem långfilmer under fyra år. Det höga tempot slog hårt mot spinoffen "Solo: A Star Wars Story" som gick betydligt sämre än väntat på bio.
 
Den nya intervjun med Iger avslöjar långsiktiga planer för den populära franchisen:

- Vi börjar tänka långsiktigt på vad som kan hända. Inte bara att tillfredsställa fansen kortsiktigt. Jag får en känsla av att framtiden har mycket mer i beredskap än vad vi väntade oss, så det är mycket som ligger framför oss.
 
 
Ryktet säger att nästa Star Wars-film släpps år 2022, och att den kommer presenteras närmare redan i januari. Vi vet också att Disney försöker få Marvel-gurun Kevin Feige ombord som producent.

Under hösten klev Disney in i ett nytt territorium med tv-serien "The Mandalorian", som sänder sitt sista avsnitt på Disney+ idag. Just nu ligger Disneys fokus på att producera fler tv-serier och färre långfilmer i Star Wars-galaxen.
| 27 december 2019 14:00 |