Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2019 | 08:00

"Star Wars" nya strategi: fler tv-serier och färre filmer

Biofilmerna tar en paus efter "The Rise of Skywalker".
Disney har en ny strategi när det kommer till Star Wars. Fler tv-serier och färre filmer är planen när vi går in i 2020-talet.

På tv-fronten är förväntningarna höga när "The Mandalorian" lanseras nästa vecka. Den första säsongen ska ha kostat över 100 miljoner dollar, och är den stora originalserien som ska locka till streamingtjänsten Disney+.

Därefter väntar fler serier. Vi vet redan att Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) får återvända i ett eget projekt, och att "Rogue One"-hjälten Cassian Andor (Diego Luna) ska få leda en prequel-serie.

Disneys VD Bob Iger antydde under torsdagen att ytterligare "Star Wars"-serier planeras, som ännu inte är offentliga. Det berättar The Wrap samt Varietys redaktör på Twitter:
 
 
På bioduken blir det däremot lite mindre aktivitet än de senaste åren. Tanken är att långfilmerna tar en paus efter "The Rise of Skywalker" som släpps den 18 december. Enligt rykten kommer nästa film först år 2022, men det är inte bekräftat.

Disney och Lucasfilm har verkligen skämt bort fansen med fem långfilmer på fem år, och drar nu i handbromsen för att fundera ut nästa steg i den rymdsagan. I väntan på mer filmiska äventyr lär vi iallafall ha fullt upp med tv-serierna framöver.
 
 
Disneys nya streamingtjänst lanseras i Europa den 31 mars 2020. Då kommer bland annat hela första säsongen av "The Mandalorian" finnas med i utbudet.
| 8 november 2019 08:00 |