Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 november 2019 | 07:00

Disney+ lanseras i Europa den 31 mars

Först i vår kommer Disneys nya streamingtjänst till flera europeiska länder. Vi har ännu inget officiellt datum för Sverige.
På tisdag den 12 november släpps Disney+ i USA, Kanada och Nederländerna (det sistnämnda landet har fått vara testpiloter under hösten).

500 filmer och 7500 tv-avsnitt finns i utbudet som Disney har grävt fram ur sina arkiv. Dessutom kommer nya originalserier som ”The Mandalorian” och annat från Star Wars och Marvels universum säkert att locka intresse.

Dessvärre kommer vi i Europa få vänta några månader. ScreenDaily skriver att Disney+ når Västeuropa den 31 mars 2020.
 
 
Disney själva bekräftar länderna Storbritannien, Irland, Tyskland, Frankrike, Italien och Spanien (”för att nämna några”) i en ny reklamfilm.
 
Däremot är det fortfarande inte klart när tjänsten lanseras i Sverige och övriga Norden, när MovieZine frågar Disneys svenska pressavdelning.
 
Varför dröjer det i Europa? Det beror bland annat på EU:s lagar som bestämmer att en viss del av innehållet ska vara producerat i Europa.
 
Och prislappen? I Nederländerna kostar tjänsten exempelvis 6,99 euro per månad, och i USA 6,99 dollar. Vi kan gissa på 69-79 kronor per månad när Disney+ släpps på den svenska marknaden.
| 8 november 2019 07:00 |